Hundbus

Idag på förmiddagen tuggade Z sönder kontakten till laddaren till mitt nya Jabra headset. Typiskt ...... Varför gör hundar så. Förra veckan tuggade hon sönder en tub med Ecco skokräm, svart, på mattan i vardagsrummet. Tuben var tom när jag upptäckte detta, mattan var svart och plast och papper över hela golvet. Det verkar ha varit kul! 


Förmodligen beror detta på för lite stimulans i höstmörkret men hon ska inte göra så i alla fall. Nu slutade båda dessa incidenter bra eftersom mattan gick att tvätta, Z blev inte sjuk av skokrämen och efter att jag ringt till Jabra och förklarat vad som hänt så fick jag en ny laddare som dom ska skicka idag till mig utan kostnad, det var ju ändå snart Jul. Tack Mimmi Fredriksson för att du räddade min dag och God Jul på dig också!


Hemma och helg

Speciellt mycket att skriva om Leiden blir det inte. Det var jobb och julmiddag som gällde. Det är mycket att göra i slutet av året så det är bara att kämpa på. Däremot är det helt klart att man inte känner till julmiddagar i Holland. Det var inte någon speciell middag men det var en trevlig middag med tema: Rollspel. Jag hette Roxy och hade en skönhetssallong. Sökte en partner med mycket pengar eftersom jag gillade juveler. Som extra inkomst så mutade jag mina kunder när jag fått reda på något som dom inte ville avslöja offentligt. Alla som deltog hade mer eller mindre suspekta rollfigurer. Det var i alla fall kul.

I helgen har det varit fullt upp med klappar och träffa släkt. Vi åker norrut nästa helg så det gäller att fixa allt praktiskt innan dess. Det har ändå varit en skön och avkopplande helg, julstämningen kommer sakta men säkert.

God Jul på er alla.

Leiden

Is now in the office in Leiden, I have just reinstalled my computer so I dont have any Swedish characters so I type in english.

There is no internet at the hotel so I will make a proper blogg when I come back home on Friday.


Svett eller inte

Förra vintern var jag galen, tycker en del. Jag tränade ganska hårt under ett halvår. Sedan tog det stopp för att jag fick ont lite över allt. Vaderna värkte, samma med höger arm, så jag slutade. Jag har förmodligen hyffsad kondition men det är klart att jag inte är i toppform. Frågan är hur jag ska lösa detta. Det är svårt att träna regelbundet om man är ute och reser i jobbet men det är inte någon ursäkt. Jag måste hitta en träningsform som passar mig. Det blir väl löpning eller gymmet som jag får satsa på. Vi får se, jag återkommer i ärendet.

I morgon kl 04:30 kommer taxin, då ska jag iväg till Holland. Det blir lite möten och aktiviteter med jobbet och en julfest. Senast jag var i Holland var i Juli, presis när jag började. Kontoret ligger i Leiden, ca 30 minuter med tåg söder om Amsterdam. 

Jag ska försöka sammanfatta mina dagar när jag reser i denna blogg så jag är tillbaka snart.

Det blev en god middag

Jag ville bara meddela att maten igår smakade bra, att följa recept fungerar ju!

Nu återstår problemet med dagens middag, jag har inte några ideer kvar. Tomt i huvudet......

Har du något förslag till mig?

Nästa vecka ska jag på Julfest med jobbet, i Holland. Jag undrar hur ett Julbord ser ut där?

Middag idag igen

Det jobbigaste som händer när man kommer hem efter en dag på jobbet är ofta att hitta på någon att äta till familjen. Samma sak idag, vad ska det bli.

Mitt tips är att skaffa en matlagningsbok för enklare middagar och låt fantasin flöda. Problemet är att det som man då vill laga inte finns i kylen eller frysen. Jag har en lösning till detta men jag har sökt på internet men inte hittat någon ännu. Jag vill ha ett dataprogram där jag kan mata in vilken mat som jag har hemma och sedan söker programmet igenom vilka recept som har dessa ingridienser. Perfekt, det visar sig att det finns 3 recept (om man har mer är 5 råvaror hemma kanske) och då är det bara att välja.

Idag gjorde jag detta och kom fram till att jag nästan hada alla ingridienser till kyckling med curry och ris. Detta kom ur mitt huvud och inte ett dataprogram. Jag hade kyckling, ris, grädde och lite kryddor (curry).

Nu måste jag ta fram grädden och göra currysåsen och ladda kastullen med ris, snart är det middag. Synd att S inte är hemma ikväll för att smaka på denna delikatess.

Lycka till med din middag.

Certifierad installatör

Under min tid som säljare på IVT så skulle vi se till att våra installatörer var certifierade och detta gjordes genom att man skulle gå en kurs på tre dagar och sedan plugga i 4 veckor för att avsluta med en tenta. Det skulle resultera i en certifiering.

Eftersom jag pluggat energiteknik tidigare tänkte jag att jag skulle göra detta för att kunna förklara och moteivera till att göra detta. Det gick bra och igår fick jag mott certifikat skickat till mig, dessutom det jag på certifieringsnummret att jag var nummer 12 i Sverige som klarade detta.

Detta ingår i min livsplan att lära mig så mycket som möjligt om allt möjligt. Dessutom är det kul att kunna visa ett papper på att jag lärt mig något. Detta är en uppmaning till alla att gå kurser och att läsa så mycket du kan för att öka dina kunskaper, det spelar inte någon roll om vad det är men kunskap är kul.Nästa områda att lära mig mer om kanske blir "Business Strategies and Forscasting", det låter väl intressant.

RSS 2.0