Nu börjar det igen

Nästa vecka börjar min reseperiod igen och pågår fram till sommaren.

Jag börjar första veckan i Maj med sköna Italien, jag ska till St Margerita utanför Genua. Sedan blir det Polen, Finland och Norge. Dessutom Danmark en sväng i Juni.

Jag kommer dessutom åka till Piteå och Amsterdam som privata resor. Allt slutar vid Midsommar och sedan blir det semester.

Det gäller alltså att ge gärnet innan sommaren och hoppas på det bästa....

Vår i luften

Äntligen är våren här, idag har det varit varmt. Ca 18 grader och soligt. Jag har varit på mitt ny kontor i Sollentuna och installerat mig. Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska ha i mitt rum. Jag har inte några pärmar, inga papper att stoppa i lådorna. Datorn tar jag med mig hela tiden. Jag är modern med kontoret i datorn, rummet är bara för att ha någonstans att sitta men jag har vant mig att inte ha ett kontor.

Sollentuna ligger bra till så det fungerar att åka från Norrtälje. Det är ju bra, det tar bara 40 minuer med bil och inga köer.

Om en vecka ska jag till Italien. Det blir kul men det finns inte tid för semester, bara jobb. Vi har en konferens utanför Genua.

Veckan senare ska jag till Polen igen, både Krakow och Warszava. Jag återkommer med lite mer info från dessa resor senare.

Hemma igen!

Det gick bra med sommardäck men det var lite spännande men snöslasket på vägen upp till Piteå. Sedan var det svårt att komma upp för backen på natten när vi kom fram. Efter att ha sandat vägen andra dagen så gick det bra. Sedan tinade vägen fram under veckan och nu är den bar.

Hemvägen gick smidigare, bara vägar och soligt. Det var 14 grader i slutet och riktigt härligt.

Nu är det ny vecka och bara att ge gärnet.

Det blir intressant eftersom min mobil gick sönder, jag måste skaffa en ny på något sätt. Jag har en HTC med Touch skärm och skärmen slutade fungera. Jag ska skicka den på service så får vi se vad som händer. Det är garanti kvar.  Fortsättning följer.....

Friktionsproblem

I morgon bär det iväg mot Piteå, jag vet inte hur jag ska göra. Det känns som om komfort är viktigare än friktion. Ska jag sätta på sommardäcken eller inte? Det är ju snö i norrland men på vägarna är det barmark. Det är bara backen innan stugan som kan bli problem om den är isig. Vi får se efter sista vädret ikväll.

Heja norrland!

Reseförbud

Nu är det kört, jag får inte resa. Enda sättet att resa är att boka resan minst 21 dagar i förväg. Inga resor med kort varsel. Oj, nu måste det planeras ..........  Det gör förstås inget. Det är kanske bra att planera och tänka på resekostnader. Det gäller förstås jobbet. Världsekonomin har nu även hunnit ikapp oss.

Första styrelsemötet

Ikväll hade vi första styrelsemötet i Brf. Vilan, jag är ordförande. Det känns kul och nu gäller det bara att komma igång med arbetet med att driva och förvalta denna bostadsrättsförening. Vi har 126 lägenheter och 11 lokaler.

Att jobba i en styrelse betyder att vi ska se till att saker blir gjorda och att vi ska se till att det finns rutiner för allt som t.ex. vattenläckor på nätterna till att någon ansvarar för gräsklippning och att husen sköts och underhålls. En mycket viktig uppgift är att se till att kostander för uppvärmning och el hålls ner så mycket som möjligt. Det handlar också om att se till att säkerheten fungerar, brandskydd och inbrottssäkerhet mm.

Som ordförande så ska jag se till att arbetet fungerar och jag är också den som anvarar för att rutiner på styrelsemöten fungerar och att allt dokumenteras, till min hjälp har jag styrelsen. Alla i styrelsen är ansvarige för verksamheten.

Det var ca 20 år sedan jag var med i styrelsen som ordförende i Piteå. Då hade jag inte någon erfarenhet alls men det fungerade ändå.

Just nu är vi inne i processen kring Energideklarationer, det känns som mitt specialområde, kul!

Det som är mindre kul är att ta hand om klagomål, speciellt det som berör störande grannar och högljudda fester på helgerna. Det finns en tjusning i det också förstås men det är inte alltid lätt. 

Nu är det dax att sova, sov gott.

RSS 2.0