Helikopter

Har inte du haft en dröm om att göra något speciellt någon gång. Det kan vara allt från att resa till en hobby som du alltid drömt om.

Jag försöker göra det som känns rätt just nu och det jag har möjlighet att genomföra. En sak som jag förverkligat är dykning som jag gör när jag vill, jag har både kunskap och utrustning för detta och det var ett av mina mål sedan länge.

Att bygga ett hus har också varit ett mål som nu är klart. Ytterligare en sak som jag haft som mål är att ge pengar via olika organisationer till de som behöver, detta har jag gjort hela livet och kommer även fortsätta med framöver.

Just nu har jag intresse som jag odlar och det är att köpa mig en Helikopter, inte en riktig utan en radiostyrd, Just nu är jag inne i fasen fundera och välja modell. Det har alltid varit en dröm för mig att genomföra detta och nu känns det som rätt läge,


Mera bilder!

T-REX 600N PRO är den modell som jag fastnat för. Det är en avancerad modell som klarar 3D flygning och allt annat man kan tänka sig. Jag har hittat en modellklubb i Nortan som kan hjälpa mig med allt så snart slår jag till.

Förra veckan var jag i Leiden som jag skrev i förra inlägget. Det är en fantastiskt fin stad ....... på sommaren. Nu regnade det och blåste hela tiden. Jag har inte lust att skriva något mer.

Götet

Denna vecka kommer jag först vara i Göteborgstrakten i två dagar och sedan i Leiden, Holland.

Måndagen började med att jag checkade in som vanligt på planet från Bromma till Landvetter. När vi sitter i planet och strax ska lyfta så får vi meddelandet att något tekniskt fel, förmodligen en givare, som gör att planet inte kan lyfta. Teknikerna ska titta på felet och vi ska snart få besked om och när vi kommer iväg. För att hjälpa oss att inte deppa ihjäl oss så meddelar piloten att dom går detta för vår säkerhet, dom vill ju inte att något ska hända med oss. Tack för det!

Efter ca 30 minuter konstaterar teknikerna att det inte var det felet och att nu ska man söka vidare. Vi får inte vara kvar. Alla får lämna planet och återvända till ankomsthallen med en värdecheck på 60 kronor att handla för i resturangen. Tack igen, en kanelbulle och en kaffe latte kostar 58kr.

Nu börjar jag bli lite orolig eftersom jag ska träffa en kund i Smögen vid lunch så jag bokar snabbt en ny biljett till Trollhättan Airport. Planet ska lyfta 10.10, klockan är nu 10.00 med eftersom även detta plan är lite försenat så hinner jag precis. När jag sitter på planet kommer jag plötsligt ihåg att jag har checkat in mitt bagage på planet till Landvetter tidigare på morgonen. Tro det eller ej men min väska kommer fram med mig i Trollhättan 50 minuter senare. Det var snabbt jobbat.

En timme försenad till kunden och jobb fram till 19.00 i Smögen, en bra start på en vecka som bara kan bli bättre.

I morgon flyger jag till AMS och nu vill jag bara att allt ska fungera utan problem och förseningar. Holland, here I come.

Förresten, jag har inte träningsverk från helgens skridskoåkande, vad kan det bero på?

Långfärdsskridskor

Vilka fantastiska isar ...... Både igår och idag har jag åkt på mina nya långfärdsskridskor på sjön Lommaren i Norrtälje. Fördelen med denna sjö är att den är säker att åka på nu. Det tar ca 1 timme att åka fram och tillbaka över sjön och för mig räcker det bra. Det är första gången jag åker på 20 år, förra gången var det runt Fårön i Piteå med U. Jag hade då dålig utrustning som gjorde att jag inte ville fortsätta. Nu har jag köpt pjäxor som passar båda skidor och skridskor, mycket praktiskt.

 

Det som är bra är att det känns i kroppen att detta är en allsidig träning. Jag åkte med stavar så jag kund alternera min åkning mellan ben och armar. Bättre träning är nog svårt att få, kanske simmning hamnar i samma klass.

Regn och Rusk

Jaha, då var dax igen för resor. Denna gången till Malmö, jag möttes av dimma och regn och 10 grader. Idag åkte jag tåg, vilket är bra för miljön och ävan passar bra, trevligare än flyg och det går att arbeta under tiden.

När jag kom till hotellet möttes jag av K som vanligt, här ser ni honom.


K finns på de flesta Scandic i Mini Shoppen. Det är ju trevligt eftersom han är min svåger. 

Denna gång bokade jag billigaste rummet som fanns idag och det var en bunker, det betyder att det inte finns några fönster i rummet.Rummet är ändå trevligt och jag ska ju bara sova. Denna gång stannar jag i Malmö en dag. Det kommer bli en lång och arbetssam dag så det gäller att försöka sova ordentligt. I morgon blir det tåget tillbaka.

Samtidigt som det är kul att resa runt som jag gör så uppskattar jag tiden hemma, ett hotell är bara ett hotell och när man bott på några olika under åren så är det inte så speciellt.

Nytt år igen

Nu har nog alla börjat jobba igen som vanligt. Jag hoppas helgerna varit bra för dig, det har varit bra för mig i alla fall. Det nya året går att vi alltid tänker på hur snabbt tiden går. Det kan ibland kännas både jobbit och kul men det är något vi inte kan göra någor åt i alla fall.Många har nyårslöften att hålla sig till. Själv har jag inte gett något löfte men som alltid ska jag försöka bättra mig på alla de områden som inte är så bra. Det blir en lång lista att skriva upp men det är omöjligt att göra allt. Hoppas att jag klarar något i alla fall.

Det som känns viktigast är i alla fall släkt och vänner, att bry sig om mer och försöka göra andra glada. Jag hoppas att jag kan göra det bättre detta året.

Annat som kan vara bra är att tänka på vår miljö och inte handla onödiga saker, problemet är bara att att vi samtidigt ska handla för att inte konjunkturen ska sjunka för lågt. det är faktiskt vi som är mellan 40-60 som bidrar mest, om man har jobb och tjänar pengar som kan spenderas förstås. Det jag försöker tänka på är att spendera måttligt och gärna lokala produkter så mycket det går. I julklapp blev det marshallhållare i smide till hela släkten som var lokalt producerade i Roslagen. Det känndes i alla fall bra. Jag tror ändå att vi ska hålla igen lite med shoppandet så det är kanske läge att detta blir mitt nyårslöfte, tyvärr har det redan spruckit lite eftersom jag handlat lite onädiga saker redan. Jag kanske skriver om detta när det händer igen. T.ex. nyårsraketerna, hur viktiga var dom igentligen. Det blir nog sista gången, kanske.

Nu ska vi se framåt och inte vara så negativa, fördelen med nytt år är ju just att du kan göra detta året till det bästa hittills.

Lycka till! 

Ukulele rockar!

Jag har fått en Ukulele av U i Piteå! Jag blev jätteglad. Vilken överaskning.

Det började med att jag och U satt och spelade lite och så fick jag den! Anledningen ska ha varit att U tyckte att jag har viss talang. Nu har jag stämmt den via en hemsida på Internet och spelat i timmar, nästan så jag fått blåsor på fingertopparna.  Det är den ljusblå som jag har. Det blev mycket lättare när den blivit stämmd. Jag har dessutom beställt en bok med Ukulele sånger som jag ska lära mig, plektrum och så följer det med en CD och en DVD så jag kan gå en kurs.

Jag har fram till nu spelat och sjungit olika låtar och lärt mig ca 10 olika ackord.

Jag kan kanske uppträda så småningom om jag tränar tillräckligt.

Vem vill ha ett uppträdande?

RSS 2.0