Snart lite ledighet

Jag ligger på sängen på Scandic Espoo i Helsingfors och längtar till Onsdag då vår minisemester börjar. Det blir 5 dagar i Amsterdam med lite vänner. Vi ska cykla i Holland och besöka olika trevliga platser. Musikal blir det också på Boom Chicago på Midsommarafton. Vi ska försöka att vara lediga och bara njuta av att göra något annat ..... det blir skönt.

I Holland pratas det ett konstigt språk om du inte visste det. Det låter inte som något annat språk i Europa. Det säga att man ska kunna förstå det genom att läsa det i tidningen men att lyssna och förstå verkar inte så lätt. Detta ska undersökas mer i detalj.

Twitter

Har du testat Twitter, det är en annan typ av bloggning.

http://twitter.com/jhedin

Jag bara testar men det känns lite jobbigt att vara OnLine hela tiden, en vanllig blogg är kanske tillräckligt.

Gardemoen

Jaha, nu ær det bara att vænta. Jag ær på Gardemoen, Oslos flyghamn, och klockan ar 18 och planet går inte førræn 21. Jag har ætit Fish'n Ships før 200kr. Inte billigt i Norge.

Idag har jag varit på værldens størsta Ship Mæssa, Nor Ship 2009 och tittat på olika sheppsystem, allt från dieselmotorer på 3000 hk till vattenreningssystem før kølvatten, facinerande men mycket intressant.

Jag kan verkligen rekommendera Norge som turistmål men se till att ha en stor plånbok med dig.

Nu ska ja promenera runt i några timmar innan flyget går ......

Vackra Tönsberg

Hejsan!

Här kommer en liten hälsning från mig. Tyvärr blir det inte så ofta nu men jag ska försöka skriva lite när jag är ute och reser.

Nu är jag i Tönsberg i Norge. Förra gången jag var här var det 50cm med snö och det var inte så trevligt. Dom jag besökte var det inte något fel på men vädret var inte det bästa.Strandpromenaden är fantastisk med pubar, resturanger och en fantastisk utsikt över vattnet.I hamnen ligger fina båtar och fartyg och vi hade tur att se en vän till vår kund i Tönsberg som har en fin ribbåt. Den kostar 1.200.000 norska kronor. Vi tog en sväng i det fina vädret. Denna båt gör ca 50 knop utan problem och klarar vågor på 4 meter. Den drar bara 40 liter diesel i timmen, endast 370 hk. En ganska lagom båt för mig tycker jag.Nu ska jag vara vänta på mitt bagage som är lite sent från Stockholm.

Här kommer en till bild från taket på hotellet.God natt. 

RSS 2.0